Woning

“Een ruimte kan nog zo goed zijn ontworpen en ingericht, maar als de verlichting niet klopt, doet het afbreuk aan het geheel”.

Lichtplan woning laten maken

Verlichting is sfeerbepalend en lampen zijn vaak eye catchers in een interieur. Met name bij luxe wonen is bij nieuwbouw of renovatie het laten maken van een professioneel verlichtingsplan voor woningen onmisbaar.

Met licht laat je alles in een woning tot uitdrukking komen. De architectuur, de inrichting, de kunst en de verschillende sferen. Wij vinden het belangrijk dat uw woning een gevoel van geluk oproept. Goede verlichting, perfect afgestemd op uw interieur en uw wensen, draagt absoluut bij aan dit geluksgevoel.

Ons doel is de bewoner op verschillende momenten van de dag, verschillende sferen te laten creëren. Perfect afgestemd op het interieur van de woning én de functie van een ruimte. Scholten Verlichting heeft jarenlange ervaring met luxe woonhuizen, villa’s, appartementen en penthouses.

Voordelen professioneel lichtplan woning

 • Verschillende sferen
 • Op de juiste plekken verlichting
 • Accentueren (bijzondere) delen van uw woning
 • Armaturen passend bij uw architectuur
 • Zorgt voor comfort en de beoogde prettige sfeer
 • Verrast u

Van wens tot lichtplan

Wij komen in beeld wanneer het plan voor de inrichting in grove lijnen bekend is. Denk ook aan de positie van de ramen en de lichtinval. In een persoonlijk gesprek bespreken wij uw verlichtingswensen. Voor veel mensen is het lastig dit precies aan te geven. Vaak is het een kwestie van gevoel en hoe breng je dit onder woorden? Door onze jarenlange ervaring weten we precies welke vragen we moeten stellen. We luisteren goed naar u en zo halen we gezamenlijk uw wensen naar boven. Uw wensen zetten we om in een verrassend lichtontwerp voor uw woning.

Een lichtadvies van Scholten Verlichting bestaat uit:

 • Een persoonlijk gesprek op locatie
 • Lichtplan met plattegrond met posities lichtpunten en soorten licht
 • Verschillende sferen
 • Aanduiding type armaturen
 • Presentatie voorgestelde armaturen en het effect van deze verlichting
 • Complete lijst met benodigdheden
 • Technisch advies voor de installateur
 • Compleet kostenplaatje

Wij werken onafhankelijk van merken en adviseren in iedere situatie die armaturen die het beste bij uw woning, uw interieur, uw toepassing en uw wensen en budget passen. Vaak adviseren wij armaturen waarvan u zelf het bestaat niet wist.

Functie van een ruimte

De functie van een ruimte is in een woning heel belangrijk. Een werkkamer heeft een ander doel dan een sfeervolle woonkamer. En vraagt dus ook om een ander soort verlichting. In het lichtplan werken wij de verschillende soorten verlichting voor de diverse functies uit.

De meeste mensen die bij ons komen laten een verlichtingsadvies voor de gehele woning opstellen. Vaak zorgt dit voor aangename verrassingen en licht in ruimtes die je zelf wellicht niet zo belangrijk vindt. Denk aan een lange hal in de woning, die opeens een echt eye catcher wordt.

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een lichtplan te laten maken voor specifieke ruimtes. Denk aan de woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, werkkamer, tuin of veranda.

Partner voor installateurs

Vanzelfsprekend kunnen wij een lichtplan ontwerpen in samenwerking met uw installateur, uw (binnenhuis)architect of uw tuinontwerper.

Lichtplan woning laten maken?

Wij stellen een lichtadvies voor u op dat rekening houdt met uw smaak, architectuur, interieur, (technische) voorwaarden en budget. Heeft u interesse in het laten maken van professioneel verlichtingsadvies op maat? Neem dan contact op met de lichtarchitecten van Scholten Verlichting.

Geen uitdaging is ons te groot. Ook bijzondere lichtplannen voor hotels, restaurants, musea, bruggen, kunstobjecten verzorgen wij graag. Bij Scholten Verlichting hebben we liefde voor licht, design én techniek.

Vraag advies op maat