Kantoor

“Licht is het enige element in de architectuur dat een ruimte kan transformeren, zonder bouwkundige aanpassingen”. 

Lichtplan kantoor laten maken

Een professioneel lichtplan voor kantoren en werkplekken is onmisbaar. Uitgekiende kantoorverlichting draagt bij aan het welzijn van u en uw personeel. Wist u dat een goede werkplekverlichting ook de productiviteit van medewerkers positief beïnvloed? Passende verlichting zorgt voor een betere concentratie en minder vermoeidheid.

Scholten Verlichting heeft jarenlange ervaring met het maken van lichtplannen voor kantoren en gebouwen. Ons lichtadvies onderscheidt zich door de combinatie van design en techniek. Niet alleen gericht op het mooie plaatje, maar we weten ook hoe we alles aan elkaar moeten koppelen.

Voordelen professioneel lichtplan kantoor

 • Creëren van comfortabele werksfeer
 • Positief beïnvloeden productiviteit medewerkers
 • Specifieke ruimtes of objecten uitlichten
 • Draagt bij aan uw (exclusieve) uitstraling
 • Duurzaam en besparen op energiekosten

Van wens tot lichtplan

Een goed onderbouwd lichtplan begint met een persoonlijk gesprek bij u op locatie, de architect of bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek staat het bespreken van uw wensen centraal en het leren kennen van uw bedrijfscultuur. Ook bespreken we het budget dat u voor verlichting heeft gereserveerd.

Vind u het lastig precies uw verlichtingswensen aan te geven? Geen nood. Door onze jarenlange ervaring weten we precies welke vragen we moeten stellen. We luisteren goed naar u en zo halen we gezamenlijk uw wensen naar boven.

Uw wensen zetten we om in een verrassend lichtontwerp voor uw kantoor, dat naadloos aansluit bij uw interieur en uw bedrijfscultuur.

Koppelen met domotica en lichtmanagementsystemen

Dankzij onze technische achtergrond vertalen onze lichtarchitecten de verlichtingswensen en verlichtingsnormen in innovatieve technische oplossingen. Wij geven advies hoe de verlichting gekoppeld kan worden aan lichtmanagementsystemen. Dit geeft u een groter bedieningsgemak én levert u energiebesparing op. Denk aan het automatisch dimmen van de verlichting bij voldoende daglicht of het inschakelen of uitschakelen van de verlichting bij beweging in de ruimte.

Duurzaamheid verlichtingsadvies kantoor

Een belangrijk aspect bij het verlichtingsadvies voor kantoren is de energievriendelijkheid. We denken graag mee hoe we het energieverbruik kunnen reduceren. Ook in ons advies van de lichtarmaturen komt dit terug. LED verlichting is een interessante optie voor kantoren. Zo maakt u uw kantoor energiezuiniger zonder dat het ten koste gaat van het licht en de sfeer. De ‘groene uitstraling’ van uw bedrijf wordt ook steeds meer en meer gewaardeerd door klanten, leveranciers en stakeholders.

Een lichtadvies van Scholten Verlichting bestaat uit:

 • Persoonlijk gesprek op locatie
 • Lichtplan met plattegrond met posities lichtpunten en soorten licht
 • Verschillende sferen
 • Aanduiding type armaturen
 • Presentatie voorgestelde armaturen en het effect van deze verlichting
 • Complete lijst met benodigdheden
 • Technisch advies voor de installateur
 • Compleet kostenplaatje

Partner voor installateurs

Vanzelfsprekend kunnen wij een lichtplan ontwerpen in samenwerking met uw installateur of uw architect.

Lichtplan kantoor laten maken?

Wij stellen een lichtadvies voor u op dat rekening houdt met uw interieur, uw bedrijfscultuur, (technische) voorwaarden en budget. Heeft u interesse in het laten maken van professioneel verlichtingsadvies op maat? Neem dan contact op met de lichtarchitecten van Scholten Verlichting.

Geen uitdaging is ons te groot. Ook bijzondere lichtplannen voor hotels, restaurants, musea, bruggen, kunstobjecten verzorgen wij graag. Bij Scholten Verlichting hebben we liefde voor licht, design én techniek.

Maak een afspraak